Amerikansk ekspert: NATO`s topmøde bringer mere ustabilitet end stabilitet

En NATO øvelse i Tyskland Foto: Spc. Wayne Becton

En NATO øvelse i Tyskland Foto: Spc. Wayne Becton

NATO: “Når NATO lederne mødes ved topmødet i Warszawa fredag, vil de insistere på, at deres alliance er livsnødvendig, fordi russernes aggression truer Europa. Det modsatte er rigtigt. NATO er blevet USA`s instrument i eskalering af vores farlige konflikt med Rusland. Vi har brug for mindre NATO, ikke mere.” Sådan skriver Stephen Kinzer, senior forsker ved Watson Institute for International Studies i en kommentar i den amerikanske avis Boston Globe.

Ifølge Stephen Kinzer er konflikten mellem Rusland og NATO ikke militær, sådan som NATO gør den til, men politisk, og kræver diplomatiske løsninger. Han mener, at USA bruger NATO til blot at bevare sin indflydelse i Europa.

“NATO lederne og deres politiske mestre I Washington ønsker ikke at opgive kontrollen over den europæiske sikkerhed. De er bange for, at europæerne heller vil have forsoning med Rusland i stedet for at følge NATO ansigt til ansigt konfrontation, skriver Stephen Kinzer.

Ifølge Kinzer har Europa ikke længere brug for NATO, men et helt nyt forsvarssystem, som til forskel for NATO skal styres, betales af europæerne og ikke af amerikanerne. ota

Share This