Aftale med Tyrkiet får blandet modtagelse

Den tyrkiske premierminister Ahmet Davutoglu Foto- Mueller/ MSC

Den tyrkiske premierminister Ahmet Davutoglu Foto- Mueller/ MSC

EU: De tyrkiske krav og forslag for en aftale med EU får en blandet modtagelse blandt politikere og i medierne. Den tyske kansler Angela Merkel betegner det tyrkiske forslag som et gennembrud i migrantkrisen, mens formand for det vestreorienterede parti Die Linke, Bernd Riexinger er mere tilbageholdende og kalder tyrkernes udspil for afpressning.

De centraleuropæiske lande Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn hilser planen velkommen, men ønsker en dybere undersøgelse af de tyrkiske krav. Derudover afviser landene alle planer om omfordeling af flygtninge.

”Det kan ikke være rigtigt, at vi blot får et stykke papir, hvor der ”flyver milliarder gennem luften”, siger den slovakiske premierminister Robert Fico til den slovakiske avis Pravda.

Den polske avis Gazeta Wyborcza stiller spørgsmålstegn ved aftalen og ved den pris EU skal betale for den. Er aftalen med Tyrkiet ikke et forræderi mod os selv, spørger avisen.

Ligeledes den østrigske avis Der Standard er kritisk i sin bedømmelse af aftalen, som den betegner som et resultat af en fejlagtig Angela Merkel politik. ota

Share This