AfD vil også ud… nej, alligevel ikke

AfD-logo

Af Uffe Gardel

UffeDet har været en satanisk fryd og fornøjelse at følge AfDs gøren og laden de seneste døgn.

Partiet slog sig oprindelig op på euromodstand og muterede senere til anti-immigrationsparti, og det er dybt skeptisk over for “bureaukraterne i Bruxelles”. Så AfD er vel i godt humør efter Brexit og kræver også en folkeafstemning i Tyskland?

Det skulle man jo tro; lejligheden ville være gunstig nu. Og sådan reagerede Berlin-afdelingen af AfD da også.

“Vi kræver omgående en folkeafstemning i tyskland”, tweetede AfD Berlin med det samme, og  lederen af AfD i Thüringen, Björn Höcke, var helt med på den:

“Jeg ved at også flertallet i det tyske folk vil ud af EU-slaveriet”.

Og de fik endda opbakning fra det ene medlem af AfDs formandsduo-e, Jörg Meuthen.

“Hvorfor får de tyske borgere egentlig aldrig lov at være med til at træffe de beslutninger som er skæbnesvangre og afgørende for dem”, spurgte han. “Folkeafsteming også hos os!”, skrev han på Facebook.

Men, men, men. Han havde vist ikke nået at snakke med sin medformand, Frauke Petry, eller de andre i partiledelsen, for de vil nemlig ikke have nogen tysk folkeafstemning.  Petry udgår helt at udtale sig om spørgsmålet – hun siger kun det sædvanlige om at der er sendt “et signal til politbureauet i Bruxelles” –  men en af viceformændene, Alexander Gauland, siger klart, at han er imod “at indlede en kampagne i morgen”.

I det hele taget kan AfD vist ikke rigtig finde ud af om dette er en sørgelig eller en glædelig begivenhed. Viceformand Beatrix von Storch oplyser offentligheden, at hun “græd af glæde”, mens Gauland beklager Brexit.

“For Europa er det ikke så godt. Vi ville gerne have haft briterne i Europa, så det kunne fungere lidt bedre.”

Der er anti-EU-populister i mange lande efterhånden. De tyske skiller sig åbenbart ud ved alligevel at ryste på hånden, når de har chancen for at slå.

 

 

 

 

Share This