Afbrændt flag skaber problemer i Serbien og Kroatien

Illustrationsfoto: Petr Hubik

Illustrationsfoto: Petr Hubik

Serbien/Kroatien: Den serbiske formodede krigsforbryder Vojislav Seselj, som står anklaget for folkedrab og forbrydelser mod menneskeheden ved Den Internationale Krigforbryderdomstol (ICTY) i Haag, afbrændte onsdag ved en demonstration i den serbiske hovedstad Beograd det kroatiske flag. Handlingen skaber spændinger mellem Serbien og Kroatien, skriver det serbiske nyhedsbureau B92.Kroatien har tilagekaldt den kroatiske ambassadør i Beograd, Gordan Markotij, til Zagreb, angiveligt for at konsultere situationen og for at komme hjem på påskeferie. Begge landes politikere forsøger dog at neddæmpe situationen.

”Den stigende tillid mellem vores lande, må ikke blive truet af enkelte individers upassende handlinger og retorik, siger den serbiske udenrigsminister Ivica Dacic.

Kroatien har meddelt, at ambassadøren kommer tilbage til Beograd efter endt påskeferie.

Seselj blev af humanitære grunde middlertidigt løsladt fra Haag på grund af sin kræftsygdom, men nægter at vende frivilligt tilbage, efter ICTY`s opfordring for mandag om at vende tilbage til Haag og til retsforfølgelsen. Han står anklaget for etniske udrensninger i Kroatien, Bosnien og i Vojvodina. ota

Share This