Ærkebiskopper advarer imod migration

Kardinal Dominik Duka Foto: Dezidor

Kardinal og ærkebiskop Dominik Duka Foto: Dezidor

Tjekkiet: Ærkebiskop fra Prag Dominik Duka og ærkebiskop fra Bratislava Stanislav Zvolensky advarede begge ved en konference om religion og migration i Bratislava imod ukontrolleret migration og dens konsekvenser for det europæiske samfund, skriver den tjekkiske nyhedsserver Novinky.

“Den eneste måde, man kan opnå et værdigt liv i lande, hvor det ikke er muligt at leve et liv, der svarer til menneskelig værdighed, og hvor der ikke er sikret en grundlæggende friheder, det er ved at regulere migration, hvor vi ikke kun hjælper de ramte, men også beskytter befolkningen i modtagerlandene. Ikke reguleret migration har i hele menneskehedens historie altid kun bragt vold, krige, økonomisk og kulturel nedgang med sig, siger Dominik Duka.

Han betegner den nuværende situation og problemer med integration i Vesteuropa som en advarsel.

“Erfaringerne og migrationens tilstand i de vesteuropæiske lande er en advarsel. Det er ikke kun et problem af de sidste fem år, men af flere årtier, siger han.

Bratislavas ærkebiskop er enig.

“Tusindvis af muslimske migranters ankomst kan ændre vores civilisation så væsentligt, at vi i løbet af de kommende årtier af demografiske og kulturelle grunde ikke vil være i stand til at tackle situationen, siger Stanislav Zvolensky. ota

Share This