Polen og baltiske lande klar til at sende soldater til Ukraine

Polsk militær, her i Afghanistan Foto: Polish Ministry of National Defence

Polen: Lykkes russerne med et strategisk gennembrud i det østlige Ukraine, vil de baltiske lande og Polen ikke vente på noget og vil sende deres soldater dertil, skriver den tyske avis Der Spiegel, som henviser til en netop afholdt sikkerhedskonference i Tallinn. Ifølge Polen og de baltiske lande hjælper Vesten ikke nok, hvilket forværrer situationen i Ukraine.

Polen og Baltikum vil derfor, i tilfælde af russernes gennembrud, sende deres egne tropper til Ukraine for at forhindre russerne i at nå deres grænser. Det ville betyde NATOs involvering i krig, hvilket ifølge Der Spiegel er noget, som den tyske kansler Olaf Scholz og USA’s præsident Joe Biden frygter.

Tyskland har nægtet at sende Taurus-missiler til Ukraine, som har en rækkevidde på op til 500 kilometer, da den tyske kansler frygter, at ukrainerne ville bruge dem til at ødelægge Krim-broen eller mål på russisk territorium. USA leverer langtrækkende ATACMS-missiler til Ukraine, men Ukraine må ikke bruge dem andre steder end på deres territorium. ota

OPDATERING tirsdag eftermiddag: Polen har tirsdag reageret på artiklen i Der Spiegel og afviser, at der er planer om indsættelse af polske soldater i Ukraine. ”Vi overvejer ikke ideen om at sende polske soldater til Ukraine; der er ingen sådanne planer. Vi opfordrer til særlig forsigtighed med hensyn til troværdigheden af informationer, der vises i medierummet,” udtalte ministeriet som svar på et spørgsmål fra Wirtualna Polska om rapporter i den tyske presse.

Læs også: Europæiske politikere har nu krydset Rubicon i Ukraine-konflikten

Share This