Eurokommissær vil harmonisere asyllovgivning i EU

Günther Oettinger Foto: DerFalkVonFreyburg

Günther Oettinger Foto: DerFalkVonFreyburg

Tyskland: EU landene burde harmonisere asyllovgivningen og størrelsen af socialhjælp til migranter, så det ikke er nødvendigt at bruge flygtningekvoter, det siger eurokommissær for digitalisering Günther Oettinger I et interview i den tyske avis Main Post.

En harmonisering af EU`s asyllovgivning vil ifølge Oettinger betyde, at lande som Tyskland, Østrig, Danmark og Sverige ikke længere vil være så attraktive for migranter som de er i dag. Indtil da, er det ifølge Oettinger nødvendigt at overholde de flygtningekvoter, som blev vedtaget sidste år, også for de lande som i dag nægter at tage imod flygtninge.

“Fire medlemslande var imod, heriblandt Tjekkiet, men i et demokrati, gælder flertalsbeslutninger, og tjekkerne kan ikke vedtage beslutninger som passer dem og blokere for de andre, siger Oettinger, formentlig med en henvisning til den seneste modstand mod flygtningekvoter i Tjekkiet, hvor blandt andre Tjekkiets præsident Milos Zeman har talt for, at Tjekkiet skal afvise at tage imode flygtninge. ota

Share This