Fjerde terrorangreb i år i Tyskland – en blodig status

Illustrationsfoto: Andreas Thum

Illustrationsfoto: Andreas Thum

Af Uffe Gardel

UffeSkuddrabene i München fredag er det fjerde terrorangreb som vores naboland har oplevet i år. Mens dette skrives, aner vi intet om hvem der står bag. Men de tre tidligere angreb var alle islamistisk terror.

To af attentaterne er der ikke skrevet meget om i Danmark. Her er lille oversigt:

26. februar stak en 15-årig pige en politibetjent i halsen på banegården i Hannover; betjenten overlevede. Safia S. har marokansk baggrund og havde allerede som syvårig fulgt en salafistisk prædikant. I januar forsøgte hun forgæves at rejse til Syrien.

16. april om aftenen blev der kastet en bombe mod Sikh-menighedens bygning i Essen, hvor der var en bryllupsfest i gang. Tilfældigvis var selskabet samlet i et andet lokale, og derfor blev kun tre såret. Gerningsmændene var to 16-årige, Yusuf T. og Mohamed B., med IS-sympatier og kontakter til IS. Begge er født og opvokset i Tyskland; deres familier stammer fra Tyrkiet.

18. juli gik en angiveligt 17-årig afghansk asylsøger til angerb med økse og kniv på passagerer i et regionaltog ved Würzburg, og da han bagefter flygtede fra toget, overfaldt han også en forbipasserende. De fire passagerer var turister fra Hong Kong; to af dem er stadig i livsfare. Attentatmanden blev senere skudt af politiet. Hans virkelige identitet – og alder –er stadig ukendt.

22. juli skete endelig angrebet i Olympia-butikscentret i München  kort før kl. 18. I skrivende stund er dødstallet otte, og der er et ukendt antal sårede. Politiet leder efter ”op til tre” gerningsmænd, som ingen aner hvem er.

Share This