Zaluzhny sender klar besked til Vesten: Vågn op og gør klar til tredje verdenskrig

Zaluzhny Foto: ArmyInform

Ukraine: Vågn op, forbered borgerne på tredje verdenskrig. Fortæl dem, at de bliver nødt til at ofre sig og undvære nogle af deres friheder. Sådan sagde tidligere øverstkommanderende for de væbnede styrker i Ukraine, nu Ukraines ambassadør i Storbritannien, Valery Zaluzhny. Zaluzhny holdt sin første offentlige tale i London, efter at han blev ambassadør i Storbritannien, skriver The Times.

Ifølge Zaluzhny står Vesten ved begyndelsen af ​​en storkonflikt, der kan sammenlignes med første og anden verdenskrig. Vestlige lande skal “vågne op” og forberede sig på truslen om tredje verdenskrig, som kræver, at politikere træffer upopulære beslutninger, mener han.

“Den måske sværeste og vigtigste komponent er samfundets parathed. Denne skal være baseret på ærlig og gennemsigtig kommunikation mellem regeringen og befolkningen, som dermed skal gå med til midlertidigt at opgive en række friheder for overlevelsens skyld, ” sagde Zaluzhny.

“Politikere kan og bør mobilisere nationen. Til det formål kan staten bruge hæren og andre ressourcer, herunder økonomi, finanser, befolkning og partnere,” sagde han.

The Times minder om, at Zaluzhny blev fjernet fra stillingen som øverstkommanderende for de væbnede styrker i februar i år efter en magtkamp i Kiev. Han er fortsat populær derhjemme, og meningsmålingerne tyder på, at han ville vinde præsidentvalget, hvis han skulle stille op. ota

Share This