Slovakiet nedlægger landets offentlig tv og radio

Slovakiets parlament Foto: Ota Tiefenböck

Slovakiet: Slovakiets parlament godkendte torsdag en ny lov om offentligt slovakisk tv og radio (STVR), som oppositionen beskrev som et middel til at kontrollere tv og radio af landets regering. Loven betyder, at den tidligere RTVS’ generaldirektør Ľuboš Machaj afslutter sin stilling før tid. Alle de 78 tilstedeværende koalitionsparlamentsmedlemmer stemte for loven, oppositionens parlamentsmedlemmer forlod mødesalen før afstemningen.

Hvis loven bliver underskrevet af præsident Peter Pellegrini, træder den i kraft i begyndelsen af ​​juli. Indtil begyndelsen af ​​juni var Pellegrini leder af regeringspartiet Hlas, hvis politikere støttede lovforslaget om STVR under parlamentets afstemning.

I henhold til den godkendte lov ophører RTVS med at eksistere og erstattes af STVR. Indtil valget af den første generaldirektør vil institutionen blive ledet af en repræsentant udpeget af parlamentets formand. Den kommende regulære leder af STVR vil blive valgt af Rådet for fjernsyn og radio i dets nye sammensætning, mandatperioden for de nuværende medlemmer af RTVS-rådet ophører også. ota

Share This