Estland åbner op for at sende soldater til Ukraine

Illustrationsfoto: Sgt. David Foley, U.S. Army.


Estland: Estland er klar til at diskutere at sende sine tropper til Ukraine. Det er ifølge den estiske ambassadør i Ukraine, Annely Kolk, ikke en “rød linje” for Estland.

“Vi sagde, at vi var klar til at tale om det. Det er ikke en rød linie for os. Vi håber, at NATO eller EU vil indtage en fælles holdning. Vores ledere diskuterer det og sagde for nylig, at intet er umuligt for os, sagde Kolk til RBK-Ukraine og tilføjede, at Estland allerede nu træner ukrainske militærinstruktører på sit territorium.

Ligeledes rådgiver for den estiske præsident for sikkerheds- og forsvarspolitik, Madis Roll, udtalte, at Estland foretrækker at handle inden for rammerne af NATO-missionen og dermed vise fælles styrke og beslutsomhed, men han udelukker ikke, at man også er klar til at operere inden for en snævrere koalition.

Estland er en af Ukraines mest trofaste og vedholdende støtter, herunder den største udbyder af bistand til Ukraine i forhold til sit eget BNP (1,6 %). Ifølge Kolk skyldes Estlands ekstraordinære interesse for Ukraine en fælles historisk erfaring med den sovjetiske besættelse samt den potentielle fare fra nabolandet Rusland. ota

Share This