Slovakisk attentatmand handlede i frustration over regeringens politik

Robert Fico Foto: European Commission / Jean-François Badias

Slovakiet: Årige 71-Juraj Cintula, der sidste onsdag begik attentat på den slovakiske premierminister Robert Fico, planlagde sit angreb på forhånd, fortalte ingen om sine planer og forberedte et våben derhjemme inden han tog til Handlova, hvor attentatet foregik. Men havde ifølge sine egne ord ikke planer om at myrde premierministeren, skriver slovakiske medier som referer til domsafsigelsen vedr. varetægtsfængsling af Cintula.

Han understregede at han ved, hvordan man skyder og sigtede på en sådan måde, at det ikke bragte Ficos liv i fare. Han sagde også, at han også var meget omhyggelig med ikke at bringe andre personer i mængden i fare. Han undskyldte sin handling, og meddelte, at han er klar til at undskylde personligt over for Fico, hvis han får mulighed for det. Hvis ikke, vil han helt sikkert undskylde over for ham skriftligt.

Cintula indrømmede, at han var frustreret over den nuværende slovakiske regerings politik og besluttede på et tidspunkt at skade premierministerens helbred.

Premierminister Robert Fico er fortsat under behandling, hans helbredsmæssige tilstand betegnes som stabiliseret men fortsat alvorlig. ota

Share This