Tysk togpersonale har fået nok – de bliver korporligt angrebet og truet af migranter

Illustrationsfoto: Huhu

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Fornærmelser, trusler og knivangreb er hverdag for personalet på en lokalbane i den tyske delstat Thüringen. Gerningsmændene er unge „asylsøgere“, og togpersonalet føler sig truet på livet – det skriver tyske lokalmedier og Focus Online.

Det er dagligdagen for tog- og lokoførere på en særlig strækning i Thüringen mellem Erfurt og byen Suhl i den sydlige del af delstaten.

Ifølge lederen af trafikselskabet bliver de ansatte truet med knive, eller de bliver spyttet på eller sparket og slået under billetkontrollen. Ofte hører man også, at en kvindelig kontrollør ikke har noget at skulle have sagt.

Årsagen er ifølge lederen, at der er et modtagecenter for migranter primært fra Afghanistan, Syrien og Tyrkiet i byen Suhl 50 km. syd for Erfurt. Det drejer sig hovedsageligt om unge mænd, som regelmæssigt kører med toget til Erfurt og retur. De rejser ofte i grupper og føler sig stærke og opfører sig ekstremt voldeligt.

Det er nu kommet så vidt, at togpersonalet ikke længere tør udføre billetkontrol, da det er livsfarligt.

Man har indsat sikkerhedspersonale på strækningen, men det er slet ikke nok til at dæmme op for de voldelige passagerer. Selv om de bliver smidt af toget ved en kontrol og overgivet til politiet, bliver de løsladt på stedet og kan fortsat rejse videre næste dag og terrorisere togpersonalet.

Denne begivenhed bliver primært dækket af lokalaviser og Bild Zeitung og FDP-mediet Focus Online. De store landsdækkende medier og tv-stationer som ARD og ZDF toner typisk den slags ned, da det er „ubekvemme“ nyheder set i lyset af de kommende delstatsvalg, hvor især de to „migrantkritiske“ partier AfD og BSW umiddelbart ser ud til at storme frem ifølge de seneste meningsmålinger.  

Share This