Genopbygning af Ukraine: 381 milliarder euro

Illustrationsfoto: facebook

Ukraine: Genopbygning af Ukraine kommer til at koste 381 millarder euro. Det meddelte Verdensbanken onsdag, som udarbejdede dette skøn i samarbejde med regeringen i Kiev, Europa-Kommissionen og FN, skriver AFP og DPA-agenturer.

Det angivne beløb repræsenterer 2,6 gange BNP for 2022. De vigtigste investeringer i genopbygning vil kræve ca. 13 milliarder euro i 2023, ca. 11 milliarder ud over det godkendte budget.

Krigen i Ukraine forårsagede for omkring 125 milliarder euro i skade i løbet af det første år af dens varighed. De mest berørte områder er boliger (38 procent), transport (26 procent) og energi (otte procent).

“Vores fem prioriteter for i år er energiinfrastruktur, boliger, kritisk infrastruktur, økonomi og minerydning,” erklærede den ukrainske premierminister Denys Shmyhaľ.

Han påpegede dog, at mængden af ​​skader og de nødvendige penge til genopretning ikke inkluderer data fra territorier besat af Rusland. Ukraines BNP faldt med 29,2 procent sidste år, fattigdommen steg fra 5,5 procent til 24,1 procent. ota

Share This