Russisk guvernør udlover dusør for Leopard-kampvogne

Leopard_2A4 Foto: Texcoco

Rusland: Efter meldingen om leverancer af Leopard-kampvogne til Rusland udloves der nu store præmier for erobrede kampvogne, men de amerikanske Abrams-kampvogne er ikke i høj kurs – det skriver Berliner Zeitung.

Hele 3 mio. rubler (ca. 40.000 euro) er der udlovet i regionen Transbajkal. Det har guvernør Alesandr Osipov bekræftet over for det russiske medie RBK. Målet er åbenbart at erobre flest mulige Leopard-kampvogne til eget brug for den russiske hær. Således bliver ødelagte kampvogne kun belønnet med 1 mio. rubler (ca. 13.000 euro). De amerikanske Abrams-kampvogne, som bliver leveret til foråret, er ikke i lige så høj kurs. Her lyder dusøren på 1,5 mio. rubler for et intakt eksemplar og 500.000 rubler for en ødelagt kampvogn.

Desuden har energikoncernen Fores har meddelt, at man vil udbetale belønninger for erobret vesteuropæisk materiel. Skulle det komme så vidt, at der bliver leveret F-15 eller F-16 fly, vil en sådan jager bliver belønnet med 15 mio. rubler svarende til 200.000 euro – det er 30 gange så meget som en gennemsnitlig årsindkomst i Rusland. Michael.skovgaard

Share This