Video af kastration af en ukrainsk krigsfange skaber vrede på sociale medier og i Ukraine

Ukraine/Rusland: En video, hvor en mand i russisk militæruniform pacificerer en ukrainsk krigsfange på jorden og derefter kastrerer ham med en kniv udløste fredag en bølge følelser af vrede på sociale medier. Videoen blev offentliggjort på Twitter af det ukrainske parlamentsmedlem Inna Sovsunova, som efterfølgende, i en kort periode, fik blokeret sin konto.

“En russisk soldat fra den tjetjenske bataljon Akhmat skar kønsorganerne af på en ukrainsk fange. Det er, hvad nazisterne gør mod ukrainere. Rusland skal betale for det. Giv os de våben, vi har brug for for at stoppe dette mareridt én gang for alle. Verden kan ikke agere, som om der ikke sker noget,” skrev Sovsunova på Twitter.

Ukraines udenrigsministerium har fordømt Ruslands brutale krigsforbrydelser og opfordret en international domstol til at efterforske dem. “Enhver forsinkelse i beslutningen vil kun tilskynde Rusland til at begå flere forbrydelser og umenneskelige handlinger,” tilføjede udenrigsminister Dmytro Kuleba.

Det er dog kun ca. fire måneder siden, at den ukrainske læge Gennadiy Druzenko fortalte på en ukrainsk tv-station, at han havde givet personalet på et mobilt hospital i det østlige Ukraine ordre til at skamfere russiske krigsfanger, som han omtalte som „kakerlakker“. ota

Mr.East har af etiske grunde valgt ikke at linke eller vise den omtalte handling.

Share This