Regerinskrise rammer Rumænien

Rumænien: Rumæniens regerende socialdemokratiske parti (PSD) vil ikke længere støtte premierminister Sorin Grindeanus regering, skriver rumænske medier

Grunden til PSDs skridt er at Sorin Grindeanu angiveligt ikke følger partiets program. PSD opfordrer Grindeanu, hvis regering kom til magten for seks måneder siden, til at gå af, men det afviser han.

“Dette er Rumæniens regering, ikke PSD forretningsudvals. Jeg har forsøgt at forstå, hvorfor hr. Dragnea taler om regeringsændring i løbet af den sidste måned. Hvorfor man ønsker, at ministre man selv har udnævnt skal gå af? Der er formentlig kun et svar: en mand ønsker at koncentrere al magt, siger Grindeanu med en tydelig henvisning til PSDs formand Liviu Dragnea.

Torsdag meddelte alle ministre i Grindeanus regering, at de vil gå af. Samtidig meddelte PSD, at PSD medlemmer, som vil deltage i en ny regering med Grindeanu i spidsen, vil blive ekskluderet fra partiet.

Liviu Dragneas har en betinget straf for valgsvindel, som er grunden til at han ikke kan blive landets premierminister og at har måtte overlade posten til Sorin Grindeanu. ota

Share This