Flygtningestop får EU til at true Tjekkiet med en domstol

Illustrationsfoto: Mikhail Evstafiev

Tjekkiet: Tjekkiets regeringsbeslutning om at sige fra over for obligatoriske flygtningekvoter får nu Europa Kommissionen til at true landet, og andre lande, som har sagt fra over for flygtninge, med en domstol. Det siger talsmand for Europa Kommissionen Natasha Bertaud, skriver tjekkiske medier.

Ifølge Bertaud, som kommer med sin udtalelse umiddelbart efter den tjekkiske regerings beslutning, vil Europa Kommissionen tage stilling til sagen i næste uge. Sagen kan ende ved Den Europæiske Domstol og kan betyde større bøder for de lande som afviser at tage imod flygtninge.

”Tjekkiet har modtaget 12 personer sidste år, men har intet gjort siden dengang. Der rigeligt med plads med til at gøre meget mere, siger hun.

Tjekkiets beslutning kommer umiddelbart før Europa Kommissionens formand Jean Claude Juncker kommer på besøg til Prag torsdag, og tjekkernes beslutning kommer ifølge tjekkiske medier højt på dagsordnen ved besøget. Flere af de tjekkiske politikere erklærer dog, at landets beslutning står fast uanset omkostningerne. ota

Share This