Grækenland anklager Visegrad landene for sabotage af flygtningekvoter

Flygtningelejr på den græske ø Chios Foto: Ota Tiefenböck

Flygtningelejr på den græske ø Chios Foto: Ota Tiefenböck

Migrantkrisen: Grækenland anklager det centraleuropæiske samarbejde Visegrad, bestående af Tjekkiet, Polen, Ungarn og Slovakiet, for at sabotere de fælleseuropæiske flygtningekvoter om fordeling af 160.000 flygtninge fra Italien og Grækenland, skriver den græske avis eKathimerini.

Den græske migrationsminister Yannis Muzalas beskylder EU for ikke at respektere de forpligtelser EU landene har forpligtet sig til i september sidste år, hvor en omfordeling af 160.000 flygtninge blev vedtaget ved en flertalsbeslutning.

Kun omkring 5.000 flygtninge fra Grækenland er foreløbigt omfordelt blandt EU landene, mens antallet burde ifølge Mouzalas være 33.000.

“Der findes en europæisk beslutning, som skal overholdes, men vi observerer at medlemslande, som Visegrad – Polen, Ungarn, Tjekkiet og Slovakiet, saboterer beslutningen og afviser EU den. Den slags må ophøre snarest, siger Yannis Mouzalas.

Også den italienske premierminister Mateo Renzi kritiserede i sidste uge de fire centralsueropæiske lande for deres modstand i forhold til at modtage flygtninge. Landene skal ifølge ham straffes økonomisk. ota

Share This