München: Lig undersøges, én anholdt i lufthavnen – opdateret kl. 00.30

Illustrationsfoto- Denis Barthel

Illustrationsfoto- Denis Barthel

Tyskland: I hvert fald otte mennesker er døde ved et skyderi i et indkøbscenter i München kort før klokken 18 fredag.

En niende dræbt er blevet fundet, men det vides ikke om der er nogen forbindelse til angrebet i indkøbscentret – herunder om den dræbte kan være en af gerningsmændene. Politiet undersøger pt. liget med en robot, da den dræbte bar en rygsæk, som kan rumme sprængstof.

Münchens politi oplyser at der er “mindst ti” sårede.

Politiet leder efter “op til” tre gerningsmænd, som man regner med stadig befinder sig i München. Man ved intet om deres baggrund, men myndighederne betragter angrebet som terror, og specialenheden  GSG9 er blevet indsat.

Det tyske politi har evakueret blandt andet banegården i München, al offentlig trafik er indstillet, og befolkningen opfordres til at blive indendøre.

Forbundskansler Merkel mødes lørdag med de relevante ministre i Forbundssikkerhedsrådet.

Der har i aftenens løb været en række rygter – om flere skyderier i München, om meget større tabstal og om at gerningsmændene var snart islamister, snart højreradikale. Alle disse rygter er grundløse. Der er pt. ingen som helst oplysninger om gerningsmændenes baggrund.

Opdatering kl. 00.30. Ifølge ARD har politiet fredag aften anholdt en mand i Münchens lufthavn. Det drejede sig om en “alvorlig trussel”, men om der er en sammenhæng med skyderiet i indkøbscenteret, vides ikke.

Share This