Zelensky droppede Brasiliens præsident i Hiroshima

Lula da Silva Foto: Martin Heinlein

Ukraine/Brasilien: Den brasilianske præsident Lula da Silva mødte ikke sin ukrainske kollega Volodymyr Zelensky i Hiroshima, hvor han var inviteret til mødet i G7-landene, selvom de to præsidenter havde planlagt at mødes. Lula sagde på pressemødet, at Zelensky ikke dukkede op til mødet, skriver det brasilianske nyhedsbureau EFE. Zelensky kommenterede situationen ved at sige, at begge statsmænd havde deres egen tidsplan, og mødet ikke kunne finde sted.

Ifølge den brasilianske præsident blev der arrangeret et møde mellem de to statsmænd, men datoen blev flyttet flere gange. “I mellemtiden (mens jeg ventede på Zelensky) modtog jeg den vietnamesiske præsident. Da den vietnamesiske præsident gik, var der ingen fra Ukraine, der dukkede op. Jeg er ikke skuffet, men det irriterer mig,” sagde Lula.

Ifølge oplysninger fra den brasilianske avis Folha de Sao Paulo blev datoen for mødet mellem de to præsidenter søndag ændret tre gange. Zelensky havde en meget travl tidsplan, hvor han mødtes med lederne fra flere asiatiske lande, såsom Sydkorea, Indien og Indonesien. ota

Share This