Woke-aktivister forbyder Winnetou, fordi historien er racistisk, men en ægte indianer føler sig ikke krænket

Karel May s Winnetou

Tyskland: Woke-aktivister i Tyskland har presset på et forbud af bøger og film om Winnetou. Det tyske forlag Ravensburger meddelte i sidste uge, at det ikke vil genudgive børnebøger med Winnetou, angiveligt på grund af bøgernes racistiske karakter. Forlagets beslutning blev fulgt af tv stationen ARD, som meddelte det ikke længere vil vise film om Winnetou.

Aktivisterne hævder, at de repræsenterer mindretallenes interesser, men glemte at spørge, hvad dem det handler om, dvs mindretallene, mener om deres forbud. Det har det tyske Bild gjort.

”Jeg synes, det er en overreaktion, at forlaget tog de bøger af markedet. Hvorfor? Jeg er på Winnetous side! Jeg støtter fuldt ud de historier, og jeg er ret sur over, at de prøver at udslette ham. Jeg føler mig overhovedet ikke diskrimineret, og jeg kan ikke se noget diskriminerende eller racistisk ved Winnetou,” siger Sioux Robert Packard i en video udgivet af Bild.de.

Ifølge venstrefløjsaktivister er bøgerne om Winnetou et racistisk værk. Historierne er ifølge dem en racemæssig stereotypisering og upassende tilegnelse af den oprindelige amerikanske befolknings (læs indianernes) kultur. ota

Share This