Volvo vil etablere en ny fabrik i Slovakiet

Illustrationsfoto: Wikimedia Commons

Slovakiet: Volvo Cars vil bygge sin tredje produktionsfabrik i Europa. Det nye anlæg repræsenterer en investering på omkring 1,2 milliarder euro. Det vil blive placeret i nærheden af ​​Košice i Slovakiet, hvor det ifølge en pressemeddelelse, vil bruge et veludviklet netværk af leverandører i bilindustrien, da Volvos fabrik bliver den femte bilfabrik i landet.

“Vi er fuldt fokuseret på at nå målet om kun at være et elbil-mærke senest i 2030,” siger Jim Rowan, CEO og præsident for Volvo Cars. Han tilføjer yderligere: “Ekspansion i Europa, vores største region målt på salg, er nøglen til vores overgang til elektrificering og fortsatte vækst. Jeg ser meget frem ikke kun til udvidelsen af ​​Volvo Cars til Slovakiet, men også til at byde velkommen til nye kolleger og partnere på vores vej frem.”

“Jeg sætter pris på, at Volvo Cars har besluttet at bygge sin nye fabrik i Slovakiet. Det viser deres tillid til os og tillid til dette land og dets stabilitet. Den nye Volvo Cars fabrik er vigtig for os af to grunde. For det første vil det blive etableret i det østlige Slovakiet, hvilket vil forbedre den sociale og økonomiske situation i regionen markant. For det andet vil der kun blive produceret elbiler på fabrikken, hvilket repræsenterer perspektivet for konkurrenceevne i den nye økologiske æra for den slovakiske bilindustri,” sagde Eduard Heger, premierminister i Slovakiet ifølge den slovakiske avis Pravda.

Slovakiet er verdens største producent af biler målt per indbygger. ota

Share This