Venstreekstreme grupper giver point for de bedste optøjer og angreb på politifolk i Tyskland

Illustrationsfoto: Leonhard Lenz

Af Michael Skovgaard 

Tyskland: Brandstiftelser giver 120 point, besættelse af en skov 500 point. Hvis man kaster afføring på en politimand giver det 170 point, og hvis man befrier en anholdt person under en demonstration, scorer man 200 point.  

Den autonome scene i Tyskland dyster om den såkaldte „riot-award“, en pris til den person eller gruppe, som udfører de bedste angreb og former for hærværk. De tyske politimyndigheder er i oprør over de belønninger, der hersker i det venstrerekstreme miljø, hvor især politiet og politiske modstandere er genstand for voldelige aktioner.

Formanden for det tyske politiforbund Rainer Wendt taler direkte om venstreekstrem terrorisme, hvor de skyldige hurtigst muligt bør sættes ud af spillet, men i storbyer som Berlin med rød-grønne bystyrer er der ikke opbakning fra politisk hold.

Sidste år blev prisen vundet af en gruppe, som besatte en skov for at hindre fældning af en del for at gøre plads til en ny motorvej. Det gav 500 point. Andenpladsen gik til autonome i bydelen Connewitz i Leipzig, som i stigende grad tiltrækker den hårde kerne, der tidligere var forankret i Berlin. På de næste pladser følger grupperinger i Berlin og Hamburg.

Professor Klaus Schroeder fra Freie Universität Berlin, som forsker i venstreekstrem vold, advarer mod den venstreorienterede mainstreams tendens til at bagatellisere de ekstremes voldelige adfærd. I stedet koncentrerer man sig udelukkende om de såkaldte „querdenkere“ og højreorienteret ekstremisme. Professoren har holdt flere foredrag for sikkerhedsmyndighederne, hvorefter han har fastslået et meget ringe kendskab fra myndighedernes side til omfanget af den venstreekstreme vold.

Share This