Var det Rusland, der står bag angrebet på Kreml?

Kreml Foto: Dreamstime

Rusland: Flere indikatorer tyder på, at droneangrebet på Kreml natten til onsdag var målrettet iscenesat af Rusland, skriver American Institute for the Study of War (ISW) i sin seneste rapport. Rusland gav straks Ukraine skylden for angrebet, men ifølge ISW er det meget usandsynligt, at to droner ville have formået at trænge ind i Moskvas luftforsvar på denne måde.

Ifølge ISW har russiske myndigheder på det seneste taget flere skridt til at styrke russisk luftforsvar, herunder forsvaret af den russiske hovedstad. “Derfor er det yderst usandsynligt, at to droner kan trænge igennem flere lag af luftforsvar og derefter eksplodere eller blive skudt ned direkte over Kremls hjerte på en sådan måde, at alt på imponerende vis ville blive fanget på kamera,” lyder analysen.

Rusland gav Ukraine skylden for natteangrebet, mens den ukrainske præsident Volodymyr Zelensky afviste, at Ukraine havde angrebet Kreml.

“Rusland iscenesatte sandsynligvis dette angreb i et forsøg på at bringe krigen hjem for det russiske indenlandske publikum,” det vil sige for at gøre den russiske befolkning opmærksom på, at krigen er reel og nærværende, bemærkede desuden ISW. ota

Share This