Vækst i russisk landbrug skaber bekymring i Vesten

Rusland: Ruslands landbrugsproduktion og landets kornproduktion skaber bekymring i Europa og USA, som ikke er i stand til at konkurrere med russiske priser. Rusland er blevet en vigtig spiller på verdensmarkedet med korn, siger finanskommentator Benaoud Abdeddaim til den franske tv-kanal BFM.

“I 2000 var russiske andel på verdensmarkedet mindre end en procent. I denne sæson er den steget til 18 procent. Ifølge Bloomberg er EU`s kornproduktion faldet med en fjerdedel, mens Ruslands eksport er steget med 20 procent. Den franske agentur Agritel siger, at Rusland i løbet af flere af de seneste uger har eksporteret, jeg citerer, “omkring en million tons korn”, siger Benaoud Abdeddaim.

Ifølge Benaoud Abdeddaim har Rusland vundet de fleste udbud på levering af korn på verdensmarkedet, især i Egypten, og har formået at styrke effektiviteten af det russiske landbrug, heriblandt ved at købe moderne teknologier i Europa og Vesten. Det russiske landbrug har angiveligt produceret 83 millioner ton korn i år, som er en ny rekord. ota

Share This