Ustabil politisk situation får IMF til at udsætte hjælp til Ukraine

Natalie Jaresko her med den amerikanske finansminister Jacob Lew Foto: US Embassy

Natalie Jaresko her med den amerikanske finansminister Jacob Lew Foto: US Embassy

Ukraine: Den Internationale Valutafond (IMF) vil ikke udbetale den næste rate af den økonomiske hjælpepakke til Ukraine, så længe den politiske situation i landet er uafklaret og IMF ikke har garanti for, at en eventuel ny regering vil fortsætte reformer af det ukrainske samfund. Det skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian, som henviser til Voice of America.“De (IMF) kan udbetale til en anden regering, men en anden regering er nødt til at leve op til det ansvar og forpligtelser, vi vedtog for et år siden, siger Ukraines finansminister Natalie Jaresko.

Ukraine har fået bevilget en hjælpepakke på 40 milliarder dollars fra IMF. Udbetalingen er betinget af reformer af den ukrainske økonomi samt indførelse af anti-korruption reformer.

Hjælpepakkens tredje rate skulle have været udbetalt i oktober, men er blevet forsinket på grund af den ukrainske regerings manglende evne til at gennemføre reformer. IMF`s seneste beslutning forsinker udbetalingen af den næste rate yderligere.

IMF`s beslutning afspejler den ustabile politiske situation i landet, efter at erhvervsminister Aivaras Abromavicius i sidste uge gik af i protest mod korruption.

Ukraines økonomi faldt sidste år med 10 procent, landet har derfor desparat brug for udbetalinger fra IMF. ota

Share This