USA lægger pres på Ukraine om ikke at kritisere Nord Stream 2

Nord Stream Foto: North Stream AG

Ukraine/USA: USA har bedt Ukraine om ikke offentligt at kritisere USAs godkendelse af Nord Stream 2 gasprojektet mellem Tyskland og Rusland. Kijev skal også afholde sig fra at kontakte medlemmer af Kongressen i sagen.

På deres møde for nylig nåede Merkel og Biden ikke til enighed, men en fælles erklæring med accept af gasprojektet skulle være på trapperne. Det skriver nyhedsportal “Politico” (21.7.2021).

Merkel vil angiveligt give løfte om fortsatte leverancer af russisk gas til Europa via Ukraine. Biden har også foreslået en dato for et møde med Volodymyr Zelenskyj, Ukraines præsident.

Det er ingen hemmelighed, at forholdet mellem Ukraine og flere vestlige lande, herunder Tyskland og USA, er anstrengt for tiden. Der er hverken udsigt til EU eller NATO medlemskab. Ukraine er heller ikke tilfreds med associeringaftalen med EU og omfanget af våbenhjælpen fra USA. Som tidligere beskrevet i mreast.dk har Kijev som konsekvens valgt at styrke det politiske og økonomiske samarbejde med Tyrkiet og Kina. søren.riishøj

Share This