Ad

Ungarsk EU-politiker trådt tilbage efter sexorgie

Jozsef Szajer Foto: Elekes Andor

Af Michael Skovgaard

Ungarn: Det ungarske medlem af Europaparlamentet Jozsef Szajer er trådt tilbage efter at have deltaget i et ulovligt sexparty i Bruxelles. Det bekræftede den 59-årige politiker tirsdag over for belgiske medier.

Ifølge anklagemyndigheden opløste poltiet fredag en fest i et lokale oven på en bøssebar i den belgiske hovedstad, hvor 20 personer var samlet på trods af corona-restriktioner. Blandt de hovedsageligt mandlige gæster befandt sig flere diplomater.

Szajer skulle have forsøgt at flygte via et vindue og et nedløbsrør. Han blev dog senere fundet, og politiet fandt ecstasy-piller i hans rygsæk. Fidesz-politikeren medgav, at han havde været til stede under festen, men hævdede, at andre havde anbragt pillerne i hans rygsæk.

Szajer har siddet i Europaparlamentet siden 2004, og før da var han gruppeformand for Fidesz i det ungarske parlament. Han betegnes som en af Orbans tro væbnere og var blandt andet arkitekten bag Ungarns forfatning fra 2010, som er blevet kritiseret for ikke at anerkende homoseksuelles og LGBT-personers rettigheder.