Ungarn registrerer journalister på uddannelse i andre europæiske lande

Det ungarske flag, her på operabygningen i Budapest Foto: Ota Tiefenböck

Ungarn: Det ungarske udenrigsministerium har udarbejdet en liste over ungarske journalister som har været på efteruddannelse eller på en anden måde har studeret i udlandet. Ifølge det ungarske medie telex.hu har ministeriet udsendt et brev til landets ambassader i EU og bedt dem om præcise informationer om ungarske journalisters rejser til de pågældende lande, heriblandt journalisternes navne samt de uddannelsesinstitutioner eller medier, der havde været i kontakt med. Ministeriet besvarer telex.hu`s spørgsmål, om hvad ministeriet bruger sådan en liste til med flg:

“Udenrigsministerium hindrer – i overensstemmelse med sit formål – alt fremmed indblanding i Ungarns interne anliggender. Bag disse angreb står ifølge vore erfaring Soros organisation, skriver ministeriet.

telex.hu består af journalister af det tidligere index.hu. Hovedparten af journalisterne sagde op efter fyringen af chefredaktør Szabolcs Dull. telex.hu er foreløbigt ikke helt i gang, men journalisterne bringer allerede nu en del nyheder på Facebook. ota 

Share This