Ungarn bejler til Brasilien

Peter Szijjártó Foto: Agencia de Noticias ANDES

Ungarn: Ungarn ønsker ”closest ever” bånd til Brasilien. Så markant understregede Ungarns udenrigsminister Péter Szijjárto de tætte ideologiske og politiske bånd til Brasilien under sit besøg i landet.

Her mødtes han også med Brasiliens præsident Jair Bolsonaro. Ungarn, sagde han under det afsluttende pressemøde, lægger som Brasilien den stor vægt på sikkerhed, stop for illegal immigration, respekt for suverænitet og beskyttelse af kristne over alt.

Begge lande afviser FNs pagt for global migration. Under besøget blev underskrevet en stribe samarbejdsaftaler for eksempelvis kultur, uddannelse, landbrugsforskning og ”water management”.

Inden for de seneste år har over 2.000 unge fra Brasilien studeret ved universiteter i Ungarn. Og næste år afholdes der en ungarsk kulturfestival i Brasilien. Ungarn støtter også Brasiliens medlemskab af FNs sikkerhedsråd.

Szijjárto’s besøg i Brasilien er et godt udtryk for Ungarns ikke alene europæiske, men også globale aktivisme, udbredelsen af de national-konservative værdier og budskaber. Her ser Orbán ikke sig selv som en småstat, men som en supermagt. Mange er tilbøjelige til at give ham ret et godt stykke ad vejen. søren.riishøj

Share This