Ungarn bakker op om Nobelprisen til Trump

Donald Trump Foto: Gage Skidmore

Ungarn/USA: Udenrigsminister Péter Szijjártó deltog tirsdag, som den eneste repræsentant for EU, i underskrivelsen af fredsaftaler mellem Israel, De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain. Ifølge Szijjártó var det et historisk øjeblik og et nyt kapitel om sameksistens i Mellemøsten, fra krige og terrorisme til fred. Ethvert skridt mod stabilitet i Mellemøsten er ifølge Szijjártó også et skridt i retning af større sikkerhed i Europa.

Donald Trump fortjener Nobelprisen for mægling i aftalerne, skriver ministeren på Facebook. Han roser “et fremragende samarbejde blandt lande, som har lignende syn som Orbán og Trump om ulovlig migration, beskyttelse kristne samfund, støtte til familier eller global politik. Orbán sagde tidligere, at han ville stemme på Trump, hvis han var amerikansk statsborger. Ungarn, den ungarske regering og Orbán bliver ifølge Szijjártó i behandlet i Det Hvide Hus med respekt, anerkendelse og støtte. “

Ungarn vil fortsætte med at håndhæve USAs politik i Mellemøsten og i EU, lovede Szijjártó efter møde med Trumps rådgiver og svigersøn Jared Kushner. Med hensyn til energipolitikken, gjorde han opmærksom på den seneste langsigtede aftale om gaskøb fra Shell.

” Ungarsk naturgas vil blive leveret under nye forhold fra begyndelsen af næste år, takket være opførelsen af LNG-terminalen i Kroatien og gaskøbsaftalen med et ikke-russiske firma.”

Shell skal levere 250 millioner kubikmeter gas til Ungarn hvert år de næste seks år. ota

Share This