Ukrainsk region anmoder om indlemmelse i Rusland

En park i Kherson Foto: Alexey M.

Ukraine: Kherson-regionen vil ændre regionens lovgivning så den tillader tiltrædelse af Den Russiske Føderation inden udgangen af ​i år, siger regionens næstformand Kirill Stremousov. Ifølge ham ønsker regionens ledelse at appellere til den russiske præsident Vladimir Putin om at få regionen optaget i Den Russiske Føderation. Kherson blev erobret af den russiske hær i begyndelsen af ​​marts.

Ifølge Kirill Stremousov blev folkeafstemningen på Krim fuldstændig lovlig, men blev alligevel ikke respekteret af verdenssamfundet. Derfor vil ledelsen i Kherson-regionen ifølge ham bede den russiske præsident Putin om at acceptere Kherson-regionen som en fuldgyldig enhed for Den Russiske Føderation.

“Vi vil integrere så hurtigt som muligt i Den Russiske Føderation. Alle borgere i Kherson-regionen vil have ret til russisk statsborgerskab, til et russisk pas,” sagde han ifølge lokalt pro-Kremlin-tv.


Kreml-talsmand Dmitry Peskov har allerede reageret på opfordringen og sagt, at annekteringen af ​​det besatte Kherson skal finde sted “legitimt, som i tilfældet med Krim.” En folkeafstemning er ifølge ham nødvendig, hvis regionen vil tilslutte sig Rusland. ota

Share This