Ukrainsk regering udsat til torsdag

Jats

Arsenij Jatsenjuk er en af favoritterne til premierministerposten. Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: Ukrainerne må vente to dage til, før de ved, hvem der bliver landets nye premierminister og regering. Det ukrainske parlament har i dag udsat beslutningen til torsdag. Ifølge de ukrainske medier er tre personer i spil til rollen som premierminister: oppositionsleder Arsenij Jatsenjuk, parlamentsmedlem og businessmand Petro Porosenko og finansmanden Serhij Tigipko.

Aktivisterne stillede tirsdag en lang række krav til de kommende regeringsmedlemmer, som blandt andet ikke må være blandt de 100 rigeste ukrainere, have haft poster i den tidligere regering eller i præsidentens administration samt være eksperter på deres område, hvis de eksempelvis vil have en ministerfunktion.

Dagen i dag er ligeledes et officielt startskud for valgkampen til det kommende præsidentvalg den 25. maj. Indtil videre er det kun formand for partiet UDAR, sværvægtbokseren Vitali Klitsjko, der har meldt sin kandidatur. Det forventes, at tidligere premierminister Julija Timosjenko ligeledes vil stille op. Kandidaterne til præsidentposten kan melde deres kandidatur frem til 4. april. ota

Share This