Ukrainsk korn importeret til EU indeholder forbudte pesticider

Illustrationsfoto- Michael Gäbler

Slovakiet: En tredje, prøve taget fra ukrainsk korn i Slovakiet var positiv for et forbudt pesticid, meddeler tirsdag Slovakiets Ministerium for Landbrug og Miljø under den midlertidigt udnævnte landbrugsminister Samuel Vlčan, skriver den slovakiske avis Pravda.

Resultaterne af analysen vedrørte 1.500 tons ukrainsk hvede, som blev beslaglagt af dyrlæger i Kolarov-møllen i midten af ​​april.

”Vi har i dag fået resultaterne af en prøve, som ankom mandag fra referencelaboratoriet i København. De bekræftede koncentrationen (pesticid) på 0,024 mg/kg. Præcis det samme stof, som vi fandt, så vores resultat er blevet bekræftet,” sagde ministeren.

Han mindede om, at der i en anden prøve af ukrainsk korn blev fundet et pesticid med en koncentration på 0,026 mg/kg. Ifølge et andet, privat akkrediteret laboratorium, hvor prøven blev kontrolleret, blev koncentrationen af ​​pesticidet fundet i niveauet 0,019 mg/kg.

“Baseret på dette resultat vil vi afvente, hvilken slags harmløs ødelæggelse af kornet ejeren foreslår. Det kan forbrændes, bruges i en biotankstation eller bruges til videre teknisk forarbejdning. Det er vigtigt, at fødevare- og foderkæden ikke er truet,” tilføjede Jozef Bíreš fra Slovakiets fødevareinspektion.

Tilstedeværelse af ​​et pesticid, som ikke er godkendt i EU og som har en negativ indvirkning på menneskers sundhed, blev altså bekræftet af tre uafhængige prøver. Den slovakiske regering har sammen med Polen og Ungarn forbudt import af korn og andre landbrugsvarer fra Ukraine. ota

Share This