Ukrainsk atomkraftværk rystet af eksplosioner

Zaporozje atomkraftværk Foto:

Ukraine: Kraftige eksplosioner rystede lørdag aften og søndag Ukraines atomkraftværk Zaporozje, besat af Rusland, oplyser Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA). Agenturets eksperter, der er til stede på anlægget, har rapporteret om skader, der dog ikke truer sikkerheden. Moskva og Kiev giver hinanden skylden for beskydningen af ​​bygningen.

“IAEA-eksperter rapporterede om en del eksplosioner og beskadigelse af nogle bygninger, systemer og udstyr,” skriver IAEA på Twitter.

“Det er ekstremt foruroligende, den, der står bag dette, skal stoppe med det samme” sagde IAEA-chef Rafael Grossi. “Man leger med ilden,” advarede han.

Det russiske forsvarsministerium anklagede Ukraine for at beskyde elledninger, der fører til kraftværket. Ifølge TASS-agenturet ramte beskydningen pakhusene i anlæggets lokaler. “Kraftværket blev beskudt ikke kun i går (lørdag), men også i dag (søndag), de beskyder det lige nu,” sagde Renat Kartja, rådgiver for administrerende direktør for Rosenergoatom, som er en del af energidivisionen af ​​den russiske koncern Rosatom. ota

Share This