Ukrainere vender hjem under kaotiske tilstande, vil ikke strande i udlandet

Illustrationsfoto: Go Travel

Ukraine: Titusindvis af ukrainere har reageret på den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskijs meddelelse om, at Ukraine vil lukke sine grænser for alle. Flere tusinde mennesker samledes således i weekenden på den polsk-ukrainske grænse for at nå tilbage til Ukraine i tide, skriver ukrainske og polske medier.

Ukraine har lukket grænsen fra lørdag aften, ifølge Volodymyr Zelenskij, fordi Ukraine “er nødt til at vælge mellem landsmænd i udlandet og ukrainerne i landet.”

“Folk står tæt på hinanden og er bange for at de ikke når at komme tilbage. De råber, beder om vand og siger at man behandler dem som dyr, skriver Gazeta Wyborcza om de titusindvis af ukrainere som har samlet sig på grænsen.

“Der er totalt kaos på grænsen. Folk skubber til hinanden, baner. Ingen overholder en sikkerhedsafstand. Hovedparten er uden ansigtsmasker, der bliver ikke kontrollerer noget som helst. Karantæne duer ikke, skriver strand. ua.

Volodymyr Zelenskij meddelte, at ukrainere som ikke når at komme hjem inden lukningen af grænsen, skal henvende sig til ukrainske ambassader.

Ukrainske medier frygter at de ankomne ukrainere kan være smittet med coronavirus og sprede smitten i landet. Ifølge Ukrajinskaja Pravda er der blot i Italien omkring 230.000 ukrainere, hvor hovedparten er kvinder over 60 år, som arbejder som plejepersonale og rengøringsfolk. Omkring 40.000 af disse lever i den hårdest ramte region Lombardiet. ota

Share This