Ukraine på vej mod medlemskab af NATO?

Nato flag

Ukraine: På det kommende topmøde i NATO i Washington vil Ukraine blive præsenteret for “konkrete muligheder” for at fremskynde sit fremtidige medlemskab af alliancen, skriver Ukrainska Pravda med henvisning til et interview i Voice of America med repræsentanten for den amerikanske viceudenrigsminister for europæiske og eurasiske anliggender, Douglas Jones.

Det forventes, at den endelige erklæring vil bekræfte, at Ukraine bliver medlem af NATO, dog er den konkrete ordlyd af betingelserne for ukrainsk medlemskab ikke på plads endnu. Jones nævnte også, at alliancen vil diskutere, hvordan man hjælper Ukraine med at beskytte sig selv mod russisk aggression nu, hvordan man kan afskrække Rusland i fremtiden.

Topmødet i Washington vil også blive overværet af udenrigsministre fra 35 partnerlande, der ikke er medlemmer af NATO. Det vil blive overværet af repræsentanter for Israel, Egypten, Jordan, Qatar og De Forenede Arabiske Emirater. Topmødet bliver det tredje i rækken, hvor ikke kun statsoverhovederne fra alle 32 NATO-medlemslande vil deltage, men også lederne af Australien, Japan, Sydkorea og New Zealand. Ifølge Jones er et af nøglepunkterne på dagsordenen at udvikle disse allieredes modstandsdygtighed over for trusler og udfordringer fra Kina. ota

Share This