Ukraine beslaglægger tidligere presidents ejendom og aktiver

Ukraines tidligere præsident Petro Porosjenko Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: Kijev Pechersk-domstolen har beslaglagt al ejendom og aktiver tilhørende formanden for partiet Europæisk Solidaritet og tidligere statsoverhoved Petro Porosjenko, skriver Unian.
Det meddelte politikerens advokat Igor Golovan, som samtidig også har meddelt, at hans klient har til hensigt at appellere rettens afgørelse. Igor Golovan understreger, at forsvarerne anser denne sag for at være en politisk forfølgelse af Porosjenko.
Ukraines præsident Petro Porosjenko er mistænkt i en sag om forræderi. Porosjenko står anklaget for “Finansiering af terrorisme, forræderi og støtte af en terrororganisation”. Han er bl.a. mistænkt for at købe kul fra de såkaldte Donetsk og Luhansk Folkerepublikker og på den måde har været med til at finansiere terrorisme.

Porosjenko har efter at sagen mod ham er blevet rejst har forladt landet. Han fortalte senere, at han ville vende tilbage til Ukraine den 17. januar. Petro Porosjenko kom til efter Maidan revolutionen i 2014 og har i mange år været Vestens vigtigste samarbejdspartner i Ukraine. ota

Share This