Ugens musik

Hver mandag præsenterer Mr. East en musiker/band fra hjemmesidens dækningsområde.

Mandag den 20.1. 2014

 SERJ TANKIAN – ARMENIEN

Serj Tankian ( * 21. August 1967) er søn af armenske emigranter i USA. En armensk-amerikansk sanger, komponist, multiinstrumentalist, forfatter, billedkunstner og politisk aktivist. Bedst kendt for sit samarbejde med heavy metal gruppen System of Down, bestående af fire armensk-amerikanske musikere. Serj Tankian har indspillet fem albums med System of Down. Derudover har han udgivet et album med den armensk-tyrkiske avantgarde musiker Arto Tuncboyaciyan samt fem solo albums. Det sidste af dem, fra juni sidste år med navnet Orca Symphony No.1, er Serj Tankians forsøg i den klassiske musikstil, og er hans første symfoni. Serj Tankian er også kendt for at være politisk aktivist med en stor interesse for menneskerettigheder og social retfærdighed. System of Downs tekster handler derfor ofte om disse emner.

 

 

Mandag 13.1. 2014

Czeslaw Niemen – Polen 

Czeslaw Niemen ( * 16. Februar 1939, + 17. Januar 2004) er en polsk sanger, multiinstrumentalist og komponist og en af de vigtigste musikere i polsk historie. Blev for alvor kendt i 1967, hvor hans album Dziwny jest ten swiat ( Verden er mærkelig) blev et kæmpehit i Polen og hele den tidligere østblok. Titelsangen af samme navn, regnes for den vigtigste protestsang i denne periode. I 70`erne begyndte Niemen at eksperimentere med synthesizers og jazzrock og indspillede flere plader i USA.

http://youtu.be/gzACDJCfQvs

Mandag 6.1. 2014

LAVON VOLSKI – HVIDERUSLAND

Lavon Volski (14. september 1965, Minsk), hviderussisk musiker, forfatter og billedkunstner er en af de mest fremtrædende hviderussiske kunstnere. Grundlægger af bands som Mroja og N.R.M. ( Den uafhægige drømmerepublik), hvor han spiller han guitar og synger.  N.R.M.`s regeringskritiske musik er ikke vellidt af Hvideruslands hersker Aleksander Lukasjenko, selvom at Lukasjenko for det meste aldrig bliver nævnt direkte i bandets tekster.

Bandet har ligeledes succes uden for Hviderusland og har blandt andet optrådt i Polen, Tyskland, Sverige og Slovakiet.