Tysklands økonomi i krise

VW`s fabrik i Wolfsburg Foto: Michael Barera

Det tyske økonomi- og energiministerium har meddeler nedgang i Tysklands industrielle produktion, den største i ti år

Af Lasse Sørensen

Tyskland: “Industrien er i krise”.
Sådan opsummerer den tyske økonomiminister Peter Altmaier den økonomiske situationen i dagens Tyskland. Det er hovedsagligt de meget dårlige resultater fra bilindustrien, metalindustrien og maskinindustrien som trækker industriproduktionsindekset ned. Ifølge den polske erhvervsserver Forsal.pl skyldes afmatningen i de tyske produktionsanlæg en sekundær påvirkning af ​​handelskrigen mellem USA og Kina. Den tyske industri producerer hovedsageligt til eksport hvorfor begrænsninger i den internationale handel kan vise sig særdeles alvorlige for landet.

Forsal.pl fremlagde onsdag tal som viser at Tysklands industriproduktion per juli i år er faldet et med årligt gennemsnit på 5,2% og i enkelte måneder med helt op til 1,5%.
Dermed er Tysklands økonomi nu tilbage på 2009-niveau da finanskrisen hærgede.

“Dette svarer til at man barberer 0,6% af væksten i andet kvartal.
Industriens tilbagegang fortsætter sandsynligvis i tredje kvartal, dermed øges risikoen for at krisen breder sig til servicesektoren. Det vil skabe en endnu skarpere nedgang i økonomien, siger økonom Mavea Cousin økonom ved Bloomberg. For de lande som eksporterer til Tyskland kan det vise sig problematisk hvis købekraften forringes. Eksempelvis går 28 procent af Polens samlede eksport til Tyskland.

Share This