Tyskland strammer kursen mod vaccine-nægtere

Illustrationsfoto: Pixabay

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Forbundskansler Angela Merkel har holdt møde med regeringscheferne fra de enkelte delstater, og man har besluttet at øge presset mod de mange tyskere, som nægter at lade sig vaccinere mod Covid-19.

Fra den 11. oktober skal man selv betale for corona-tests, som hidtil har været gratis, og fra den 23. august er der testpligt for ikke-vaccinerede, hvis incidensen overskrider 35 på en uge.

Det betyder, at hvis man nægter at lade sig vaccinere, skal man fremover selv betale tests for at deltage i foranstaltninger, som kun vil være tilladt for vaccinerede, helbredte eller negativ-testede personer.

Hvis man kun er delvist eller ikke-vaccineret, skal man som borger i Tyskland fremvise en  max. 24 timer gammel test, hvis man vil have adgang til hospitaler, plejehjem, foranstaltninger, biografer eller indendørs servering på restauranter og cafeer.

Samme regel gælder for ikke-vaccinerede, hvis man vil besøge et fitnesscenter, en frisør eller bo på hotel. Ved et hotelophold skal man lade sig teste to gange per uge under opholdet, hvis man ikke er vaccineret.

Knap 55 procent af den tyske befolkning har fået andet stik, og modviljen mod vaccinering er især udbredt i de tidligere østdelstater.  

Share This