Tyskland sætter fart på udvisning af afviste asylansøgere

Balkanruten i 2015, her i Makedonien Ota Tiefenböck

Migrantkrisen: Tyskland planlægger oprettelse af særlige centre for afviste asylansøgere, som vil gøre det hurtigere at udvise personer som ikke har opnået asyl i landet. De første centre forventes ifølge Tysklands indenrigsminister Horst Seehofer at blive realitet i august, skriver tyske medier.

Tyskland vil ifølge Sachsens Premierminister Michael Kretschmer (CDU) lægge pres på de lande som afviser at tage imod udviste asylansøgere.

“Lande som ikke samarbejder kan risikere konsekvenser, enten lavere udviklingsbistand eller miste den helt, siger han til Frankfurter Allgemeinem Zeitung.

Han mener ligeledes, at EU burde harmonisere udbetalingerne til migranterne og erstatte dem med madkuponer og særlige checks til betaling af husleje og ikke udbetale kontanter. Det vil ifølge ham betyde, at migranterne også vil rejse til andre lande og ikke kun de lande, hvor de får udbetalt flest penge.

SPD og oppositionen har kritiseret udspillet og advarer imod, at det bliver svært at finde byer, som vil have et sådan nogle centre.

Stephan Thomas fra FDP betegner ifølge Die Zeit udspillet om reduktion i udviklingsbistand til lande, som ikke samarbejder om hjemsendelse af afviste asylansøgere som en selvmodsigelse. Reduktionen af bistand vil ifølge ham kun styrke lysten til migration. ota

Share This