Tysk tv-station i gender-bommert. Taleban-krigere bliver kaldt „islamist*inder“

Taliban Foto- isafmedia

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Den tyske tv-station ZDF er tilsyneladende konsekvent, når det gælder brugen af den såkaldte „gender-stjerne“. Det betyder, at man skal tilføje en stjerne og vedhænget „innen“, når man omtaler grupper, som kan være både mænd og kvinder. Således hedder det nu „mitarbeiter*innen“ (medarbejder*inder), selv om  ordet „medarbejdere“ vel ret beset dækker begge køn. Og ja, vi skriver begge køn, da der ikke findes flere end to biologiske køn.

Denne praksis har nu taget en bizar drejning, da den tyske tv-station ZDF valgte at beskrive langskæggede mandlige Taleban-krigere som „Islamist*innen“. Det skriver flere tyske medier.

Men ZDF har åbenbart valgt at være identitetspolitisk korrekt og konsekvent på trods af, at vi næppe vil se kvinder i det kommende Taleban-styre, og at de afghanske kvinder sandsynligvis vil blive påtvunget tildækning og frataget grundlæggende rettigheder.

Den såkaldte genderstjerne er indført som standard i de fleste medier og på universiteter, men reelt er der ikke opbakning i befolkningen. De fleste tyskere betragter det som noget ligegyldigt pjat.

Share This