Tysk politi anmelder tysk avis

Illustrationsfoto: Andreas Thum

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Ny lov sætter politiet under pres, og tyske venstreorienterede kræver afskaffelse af politiet efter Black Lives Matter-demonstrationerne.

Som følge af en artikel med titlen „Afskaf politiet – alle politifolk er uegnede og bør smides på lossepladsen“ har det tyske politiforbund meldt det venstreorienterede dagblad Taz til politiet. Samtidig har man indgivet en klage til det tyske pressenævn, skriver telegrambureauet AFP

Ifølge politiet handler artiklen om „Volksverhetzung“ – dvs. nedværdigende omtale af en befolknings- eller erhvervsgruppe.

Formanden for det tyske politiforbund Rainer Wendt har indgivet klagerne.

Indlægget i Taz beskæftiger sig med afskaffelse af politiet og påstanden om, at alle i Tyskland drømmer om en fremtid uden politi. Forfatten til artiklen kommer ind på mulige andre jobmuligheder for de ca. 250.000 politifolk i Tyskland, som i så fald vil blive ledige. Den endelige konklusion i indlægget er, „at politifolk ikke er egnede til at bestride andre job og derfor hører hjemme på lossepladsen“.

Artiklen kommer i kølvandet på den nye antidiskrimineringslov, som  netop er vedtaget af det rød-grønne bystyre i Berlin. Fremover vendes bevisbyrden, således at alle kan anklage politifolk og andre offentligt ansatte for racisme eller diskriminering på ethvert løst grundlag, og så er den pågældende embedsmand skyldig, indtil denne selv har bevist sin uskyld.  

Klagerne skal så behandles af en særlig tilforordnet i et nyt kontor hos bystyret i Berlin. Loven er blevet voldsomt kritiseret af CDU, og CDU-ministerpræsidenter fra andre delstater har meddelt, at man ikke længere vil sende politifolk som ekstra forstærkning til Berlin, som i forvejen er hårdt ramt af mangel på politibetjente. Flere lokale aviser i Berlin har også kritiseret den nye lov, da man mener, at den vil føre til et bureaukratisk helvede.

Forfatteren til artiklen Hengameh Yaghobifaarah – som i øvrigt har studeret i Sverige – pointerer jævnfør den klassiske Antifa-ideologi, at selv om man afskaffer politiet, afskaffer man ikke kapitalismen. Videre følger betragtninger over, hvad man så skal gøre med de overflødige politifolk. Hun skriver blandt andet, at antallet af folk med en fascistisk tankegang er højere hos politiet end i andre erhvervsgrupper. Derefter følger en tirade, hvor forfatteren mener, at politifolk er uegnede til at bestride alle erhverv, som indebærer kontakt med andre mennesker eller noget der ligner en magtposition i samfundet, og derfor bør man sende alle politifolk på lossepladsen.     

Share This