Tysk by indfører særlige parkeringspladser for LGBT-personer

Foto: Onanymous

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Den sydtyske by Hanau har nu indført særlige „mangfoldighedparkeringspladser“, hvor lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle og transgender-personer har fortrinsret – det skriver mediet „Nordbayern“. Pladserne bliver overvåget af kameraer, hvormed man vil beskytte brugerne mod overgreb. De ansvarlige taler om et symbol på tolerance, men initiativet er også genstand for kritik.

De nye P-pladser i parkeringskælderen er ikke til at overse, da væggen bag dem er bemalet i alle regnbuens farver, og med store bogstaver står der skrevet „Manfoldighedsparkeringspladser“. Ifølge parkeringshusets ledelse er pladserne for alle, som har et særligt behov for beskyttelse i det offentlige rum. Det være sig især migranter og LGBT-personer.

Det har dog udløst en heftig debat på de sociale medier, hvor kritikere taler om, at man på denne måde stigmatiserer eller udstiller en bestemt gruppe. Andre kalder det omvendt racisme.

Det er indtil videre uklart, hvordan man skal kontrollere, at pladserne kun bliver brugt af LGBT-personer, og senest har P-husets ledelse trukket i land og erklæret, at pladserne kan bruges af alle personer for at vise solidaritet med LGBT-personer og andre med særlige behov for beskyttelse.

Share This