Tvungen fordeling af migranter? Ikke tale om, siger polsk minister

Illustrationsfoto: Youtube

Af Michael Skovgaard

Polen: „Massemigration fører til tragiske sociale, religiøse og racemæssige konflikter.“ Det sagde den polske indenrigsminister Mariusz Kaminski (PiS) til nyhedskanalen TVP-Info.

Indenrigsministeren sagde desuden, at Polen ikke vil acceptere tvangsfordeling af migranter, og at denne holdning ikke er til forhandling.

Kaminski begrundede det med, at holdningen ikke er et udtryk for xenofobi eller fremmedhad, men blot et udslag af sund fornuft.

„Den polske regering vil ikke påtvinges sociale eller kulturelle eksperimenter“, lød det videre fra Kaminski.

Han henviste til flere vesteuropæiske lande, hvor man har klynger af kulturelt utilpassede personer, som udgør en trussel i form af øget kriminalitet, øget risiko for terror og et intolerant syn på vestlige demokratiske normer.

Videre hed det, at Polen har ikke været udsat for et eneste terrorangreb i nyere tid, og man har desuden forpurret flere IS-operationer, da man har nægtet migranter adgang til landet.

Kaminski nævnte også, at Polen sammen med de øvrige V4-lande Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn samt de baltiske lande har sendt et brev til EU-Kommissionen, hvori de afviser tvangsfordeling af migranter.

Andre PiS-politikere har også peget på multikulturelle samfund  som et decideret problem, og Polen vil ikke udsættes for de konsekvenser af massemigration, der har præget flere vesteuropæiske lande, som har taget imod millioner af migranter.

Dominik Tarczynski blev interviewet af tv-stationen Al Jazeera i 2019, efter Polens politik var blevet kritiseret. Her sagde han blandt andet:

„Som flygtning skal man søge mod det nærmeste sikre naboland. Polen er ikke nabo til Syrien. Man skal ansøge og kunne bevise sin identitet, og nu har vi flygtninge i Europa. Vi ser dokumenter og pas med det samme foto, men med forskellige navne, så det handler dybest set om sikkerhed.“   

Han spurgte også, hvorfor europæiske lande skal tage imod migranter og flygtninge fra Mellemøsten, fordi de rigeste lande i regionen nægter at hjælpe.

„Migrantkrisen er et globalt problem. Europa er ikke ansvarlig for situationen i Syrien, og Polen er ikke ansvarlig for udviklingen i Irak, Syrien og andre steder. Polen har aldrig været en kolonimagt. Så hvis massemigration er et globalt problem, hvor er så rige lande som Saudi-Arabien, Qatar og flere andre? Og hvorfor vil de ikke tage imod migranter og flygtninge fra lande i nærområdet?“

Især Tjekkiet har også modsat sig tvangsfordeling. Premierminister Babis har udtalt, at landet selv vil bestemme, om man vil modtage migranter eller ej, og det uanset hvad EU-Kommissionen måtte mene eller vedtage.

  

Share This