Ad

TV-journalist skaber nye problemer mellem Georgien og Rusland

Georgisk flag Foto: Frank Miller

Georgien/Rusland: I dag træder den russiske præsident Vladimir Putins forbud for russiske fly at flyve til Georgien. Det skete i reaktion på urolighederne i Georgien i forbindelse med en russiske delegation i Tbilisi.

Begivenhederne i Georgien, og Georgiens forhold til Rusland, blev søndag kommenteret på den private tv-station Rustavi 2, hvor stationens journalist Giorgi Gabunias ordbrug betegnes af georgiske medier som en direkte fornærmelse og angreb på Ruslands præsident Vladimir Putin samt hans døde forældre.

Flere georgiske politikere betegner Gabunias udtalelser, som direkte skadelige og farlige for Georgien.

”Det vi har observeret på Rustavi-2, er ikke andet end fordømmelsesværdigt provokation og et forsøg på at destabilisere vores land, skriver Georgiens premierminister Mamuka Bakhtadze.

”Georgiens præsident fordømmer hate speach, verbal aggression, fornermælser og provokationer fremført i dag af Rustavi-2. Den slags er imod georgiske traditioner, og skaber kun splittelse i landet, til Rusland og hele regionen, skriver Georgiens præsident Salome Zourabichvili.

Foran tv-stationen samledes søndag aften omkring hundrede demonstranter, som forlanger at Giorgi Gabunia bliver fyret fra sit job. ota