Ad

Tusk valgt til formand for Det Europæiske Folkeparti

Donald Tusk Foto: Mateusz Włodarczyk

Polen: Polens tidligere premierminister og formand for Det Europæiske Råd Donald Tusk er ved en kongres i Zagreb blevet valgt til formand for Det Europæiske Folkeparti (EPP), som er det største parti i Europa Parlamentet, skriver internationale medier.

Tusk er blevet valgt med 93 procent af stemmerne. Under sin valgtale rettede Donald Tusk et angreb på det han betegner som populisme i Europa.

“Vi må under ingen omstændigheder overlade sikkerhedsspørgsmål og orden til politiske populister, manipulatorer og autokrater, som forsøger at overbevise befolkningen om, at frihed ikke hænger sammen med sikkerhed. Vi må ikke ofre værdier som frihed, retsstat og almindelig dannelse på sikkerhedens og ordens alter. Det er ikke nødvendigt, de udelukker ikke hinanden. Den der ikke er i stand til at forstå det er ikke en del af vores familie, siger Donald Tusk.

Det ungarske parti Fidesz, som hører til EPP, blev ikke inviteret til kongressen, da partiets medlemskab af EPP er sat på standby. Donald Tusk nævnte i sin omtale af autokrater m.m. heller ikke Viktor Orbán. ota