Turist i Sankt Petersborg – 3 tips til rejsen

Sankt Petersborg Foto: Tanja Itenov

Af Tanja Itenov

Rusland: Turistsæsonen er begyndt i Sankt Petersborg, og Ruslands kulturelle hovedstad har meget at byde på. Byens seværdighederne spænder fra tsartidens smukke Vinterpalads til krigsskibet Aurora, hvorfra startskuddet til revolutionen lød i 1917. Byen er en oplagt turistdestination, men blandt andet sproget kan føles som en hindring. Her får du 3 tips til rejsen

 

1)Gadenavne med latinske bogstaver

Selvom København ligger midt imellem London og Sankt Petersborg, er Sankt Petersborg fortsat i overført betydning ”en by i Rusland”. For mange turister er det kyrilliske alfabet en bekymring, der er med i overvejelserne, inden turen går til Sankt Petersborg.

Men frygt ikke de snørklede kyrilliske bogstaver. Sankt Petersborg er en turistvenlig by, og i hele den centrale del af byen og i metroen er alle navne ”oversat” med latinske bogstaver.

2)Fastfood på russisk

En storbyferie avler ofte mange, lange gåture. Og når panik-sulten melder sig, er det let at vende sig mod velkendte fastfood-kæder som McDonalds, KFC eller Subway, som er rigt repræsenteret i byen. Men prøv at twist panik-sulten med den vaske ægte russisk fastfood-kæde, Teremok (Теремок).

Teremok, fastfood på russisk Foto: Tanja Itenov

Teremok startede i 1998 med traditionelle russiske retter på menukortet – blinis, borsjtj og boghvede. På et splitsekund er det russiske køkken præsenteret og serveret. Som bonus-info skal det nævnes, at Teremok som den første russiske fastfood-kæde har åbnet hele to restauranter i New York.

 3)Køb et taletidskort i lufthavnen

Sankt Petersborg Foto: Tanja Itenov

Rusland er online lige som resten af verden, og det giver en dejlig tryghed at have bykortet på telefonen. Taletidskort

med data kan købes i lufthavnen eller på hovedgaden Nevskij Prospekt, og uden de store anstrengelser kan du let finde rundt i byen uden uventede ekstraregninger fra teleselskabet der hjemme.

For under 50 kroner kan du købe data til en uges ferie. Det kræver forevisning af pas ved køb af et sim-kort, og i butikkerne i centrum og i lufthavnen taler ekspedienterne godt engelsk. Sankt Petersborg er med andre ord klar til at tage imod turister fra hele verden. God tur!

Share This